top of page

Artūrs Plēsnieks sacensībās Irānā izcīna 3. vietu



Latvijas vadošais vīriešu kārtas svarcēlājs, pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieks Artūrs Plēsnieks šodien Irānas galvaspilsētā Teherānā, labojot trīs Latvijas rekordus (raušanā, grūšanā un summā), izcīnīja trešo vietu svara kategorijā līdz 109 kg.

 

No 1. - 5. martam Teherānā, Irānā notiek svarcelšanas sacensības, kurās sportisti pelna reitinga punktus dalībai uz 2020. gada vasaras olimpiskajām spēlēm Tokijā.

Raušanā Plēsnieks veiksmīgi izmantoja visus trīs atvēlētos piegājienus. Sākumā pacelti 172 kg, pēc tam sekoja 177 kg, kas ir jauns Latvijas rekords svarā līdz 109 kg, bet trešajā piegājienā jaunuzstādīto rekordu ventspilnieks laboja vēl par četriem kilogramiem (181 kg).

Arī grūšanā Artūram veicās labi. Šo disciplīnu sportists sāka ar paceltiem 215 kg, bet pēc tam pacelti 222 kg, kas ir jauns rekords grūšanā. Trešajā, pēdējā piegājienā svarcēlāja treneris Eduards Andruškēvičs pieteica 232 kg. Plēsnieks spēja dabūt stieni līdz krūtīm, taču nenoturēja svaru un nepacēla pieteikto svaru.

Divcīņas summā Artūrs Plēsnieks sakrāja 403 kg (181+222), labojot Latvijas rekordu svarā līdz 109 kg, un izcīnīja Teherānas turnīra bronzu. Par šo sacensību čempionu kļuva divkārtējais pasaules čempions Ali Hašemi no Irānas, un viņa rezultāts summā bija 404 kg (182+222). Sudrabu ieguva viņa tautietis Kia Hadami, kura rezultāts arī bija 404 kg (173+231).


Tā kā jaunās svara kategorijas svarcelšanā ir spēkā tikai no pērnā gada 1. novembra, pēdējā laikā rekordu labojumi tiek piedzīvoti regulāri. Ja skaita arī vecās kategorijas, Plēsnieka, kurš pērn pārcieta divas pleca operācijas, personīgais rekords raušanā ir 181 kilogrami, grūšanā 226, bet summā 405 kilogrami.

LĪDZFINANSĒŠANA

LOK.png
pilnkrasu.png
LSFP_logo.png
bottom of page