top of page

Koha otro gadu pēc kārtas kļūst par Eiropas čempioni, Ivanovai 17. vieta



Gruzijas pilsētā Batumi risinās Eiropas čempionāts svarcelšanā, un pirmdien dāmām svara kategorijā līdz 59 kilogramiem Eiropas čempiones titulu nosargāja Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha, summā paceļot 221 kilogramu, tuvāko konkurenti apsteidzot par septiņiem kilogramiem. Sešpadsmit gadus vecajai Danielai Ivanovai 17. vieta.

 

Eiropas sudrabu izcīnīja Krievijas svarcēlāja Tatjana Aļejeva, kura summā pacēla 214 kilogramus (94+120), bet bronzas medaļa tika vēl vienai Krievijas pārstāvei Aleksandrai Kozlovai, kura summā pacēla 213 kilogramus (96+117).

Latvijas titulētā svarcēlāja Rebeka Koha, kura startēja A grupā, pirmajā mēģinājumā raušanā bez problēmām pacēla 97 kilogramu smagu stieni un uzreiz kļuva par līderi. Otrajā gājienā viņa nostiprināja savas līderpozīcijas, tiekot galā ar 101 kg smagu stieni. Pēdējā piegājienā viņa pieteica 104 kilogramu, ejot uz personisko rekordu, taču viņa pazaudēja līdzsvaru un mēģinājums neizdevās.

Grūšanā pirmajā mēģinājumā Kohas noteiktis svars bija 116 kilogrami, un latviete bez lielām problēmām tika ar šo pārbaudījumu galā. Otrajā piegājienā grūšanā Rebeka pārliecinoši pieveica 120 kilogramus, pamatīgi atraujoties no konkurentēm un jau nodrošinot Eiropas čempiones titulu. Uz pēdējo gājienu Rebeka pieteica 125 kilogramus, kas šoreiz bija nedaudz par smagu. Rezultātā otro gadu pēc kārtas Eiropas čempionātā augstākais pakāpiens uz goda pjedestāla.

Iepriekš pirmdien B grupā kategorijā līdz 59 kilogramiem startēja 16 gadus vecā Latvijas sportiste Daniela Ivanova, kura raušanā tika galā ar 81 kilogramu, atkārtojot pašai piederošo valsts rekordu U17 vecuma grupā, bet grūšanā veiksmīgi virs galvas pacēla 105 kilogramus, kas nozīmēja, ka startu čempionātā viņa noslēdza ar 186 kilogramu kopsummu. Pirms starta Ivanova kā mērķi bija izvirzījusi 190 kilogramu pieveikšanu.

Pēc B grupas sacensībām Ivanova ieņēma astoto vietu - par viņu labākas bija piecas sportistes no B grupas un divas no C grupas. Savukārt A grupā viņu apsteidza deviņas no desmit atlētēm, jo vāciete Sabine Kusterere guva traumu. Līdz ar to Ivanova galējā vērtējumā ieņēma 17. vietu.


LĪDZFINANSĒŠANA

LOK.png
pilnkrasu.png
LSFP_logo.png
bottom of page