top of page

Kohai otrā vieta Kataras kausa sacensībās; Suharevam bronza



Svarcēlāja Rebeka Koha, kura šogad tika kronēta par divkārtējo Eiropas čempioni svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, pirmdien Dohā notiekošajā Kataras kausā izcīnīja otro vietu, kamēr Ritvars Suharevs ieguva bronzu.

Koha sev ierastajā svara kategorijā visos trijos raušanas mēģinājumos bija sekmīga, paceldama 94, 97 un 100 kilogramus, bet grūšanā viņa tika galā ar 115, 119 kilogramus smagiem svaru stieņiem. Kopsummā viņa nopelnīja 219 kilogramus, ar ko bija gana, lai izcīnītu sudrabu.

Uzvaru šajās sacensībās izcīnīja azerbaidžāniete Bojanka Kostova, kura raušanā labākajā mēģinājumā virs galvas pacēla 101 kilogramu, bet grūšanā viņai bija pa spēkam 120 kilogrami. Bronzu šajā svara kategorijā izcīnīja rumāniete Irina Lepsa, kura summā pacēla 210 kilogramus.

Tikmēr Suharevs svara kategorijā līdz 81 kilogramam raušanā pacēla 160 kilogramus, bet grūšanā vēl par 28 kilogramiem vairāk, summā iekrājot 348 kilogramus. Šāds sniegums ļāva izcīnīt trešo vietu.

Sportists raušanā pirmajā mēģinājumā netika galā ar 155 kilogramiem, bet nākamajos piegājienos kļūdas vairs netika pieļautas. Grūšanā viņš pirmajā mēģinājumā nepacēla 187 kilogramus, otrajā palielināja svaru līdz 188 kilogramiem, kas tika pacelti, bet vēlāk 194 kilogrami nebija pa spēkam.

Zeltu ar kopsummā 355 kilogramiem ieguva vācietis Niko Millers, kurš raušanā pacēla 160 kilogramus, bet grūšanā 195. Sudrabs albānietim Erkandam Kerimajam, kurš iekrāja 351 kilogramu, raušanā paceļot 157 kilogramus, bet grūšanā par kilogramu mazāk nekā uzvarētājs.

Savukārt Vadims Koževņikovs svara kategorijā līdz 96 kilogramiem pirmajā mēģinājumā raušanā tika galā ar 150 kilogramiem, bet otrajā nepacēla 155 kilogramus, trešo piegājienu nemaz neizpildot. Grūšanā sportists savus spēku tā arī neizmēģināja.


 

Comentarios


bottom of page