top of page

Latvijas svarcēlāji devušies uz pasaules čempionātu Taizemē



Šodien, 18. septembrī uz Taizemi, kuras dienvidu pilsētā Pataijā notiks pasaules čempionāts svarcelšanā, devušies sportisti Ritvars Suharevs un Rebeka Koha, kā arī treneris Eduards Andruškēvičs . Viņiem sestdien pievienosies Artūrs Plēsnieks un Vadims Koževņikovs. 

Pirms starta izveidots svarcēlāju reitings, vadoties no kilogramu summas, kuru attiecīgais sportists eventuāli varētu pacelt.

 

 

59 kilogramu turnīrā pieteikušās 46 svarcēlājas. Divkārtējā pasaules bronzas medaļniece un divkārtējā Eiropas čempione Rebeka Koha orientējas uz 222 kg summu, kas ir devītais labākais rādītājs. Kā galvenā favorīte pozicionējas Hjosima Čo ar 240 kg, ziemeļkorejiete Hjosima Čoe iecerējusi 240, savukārt azerbaidžaniete Bojanka Kostova tēmē uz 235 kg, bet Ksingčuna Kuo un ķīniete Guimina Čena summā cer pacelt 230 kg. Kohas grupā sacensības sāksies orientējoši 21. septembrī 13:55.

Latviete izvēlēta par turnīra reklāmas seju IWF mājas lapā, feisbukā un tviterī.

81 kg mačiem pieteikti 50 sportisti. Šī gada Eiropas bronzas medaļnieks Ritvars Suharevs, kurš startēs B grupā, orientējas uz 361 kg summu, kas ir dalīts septītais labākais rādītājs. Šajā kategorijā galvenie favorīti ir armēnis Andraniks Karapetjans un ēģiptietis Mohameds Mahmuds, kuri plāno 370. Suhareva grupā sacensības sāksies orientējoši 22. septembrī 13:55.

 

 

96 kg mačiem pieteikts 61 dalībnieks. Pērnā gada EČ ceturtās vietas ieguvējs Vadims Koževņikovs orientējas uz 367 kg summu, kas ir dalīts 13. labākais rādītājs un dod vietu B grupā. Šajā kategorijā galvenie favorīti ir ķīnietis Tao Tjans un kolumbietis Žonatans Rivass-Moskvera, kuri kuri iecerējuši 370. Koževņikova grupā sacensības sāksies orientējoši 24. septembrī 10:25.

109 kilogramos pieteikti 39 svarcēlāji. 2016. gada Eiropas čempions un 2017. gada pasaules sudraba medaļnieks Artūrs Plēsnieks orientējas uz 408 kg summu, kas ir trešais labākais rādītājs. Šajā kategorijā galvenais favorīts ir armēnis Simons Martirosjans ar 420, bet ķīnietis Dže Jans tēmē uz 410. Plēsnieka grupā sacensības sāksies orientējoši 26. septembrī 14:55.

2019. gada pasaules čempionāts ietilpst Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas sistēmā. Domājams, ka Plēsnieks, Koha un Suharevs un ir ļoti reāli pretendenti uz Olimpiskajām spēlēm.

 

LĪDZFINANSĒŠANA

LOK.png
pilnkrasu.png
LSFP_logo.png
bottom of page