top of page

Latvijas čempionāts svarcelšanā atsevišķos vingrinājumos, 08.09.2018., Dobelē



2018.gada 8.septembrī Dobelē (LAT)  norisinājas Latvijas čempionāts svarcelšanā atsevišķos vingrinajumos kungiem un dāmām, kura piedalījas valsts izlases sportisti - Rebeka Koha, Ritvars Suharevs, Vadims Koževņikovs, un arī, no nesenās traumas attapušais un tagad esošais “ierindā”, Arturs Plēsnieks. Sportisti gatavojas pirmajam Olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībām, pasaules čempionātām, kas notiks Ašhabatā.

Sieviešu konkurencē pārliecinātu uzvaru gan raušanā, gan grūšanā pēc sinklera punktu skalas izcīnīja Latvijas valsts sportiste no Ventspils talantīga Rebeka Koha, kura laboja trīs Latvijas valsts rekordus- raušanā, grūšanāun un divcīņas summā (attiecīgi paceļot 102+122=224kg). Atgādinu, ka šogad Rebeka kļuva arī par divkārtējo pasaules junioru čempioni. Kā arī, sieviešu konkurencē, 2.vietā ierindojās sportiste no Ventspils, jauna un talantīga Daniela Ivanova.

Vīriešu konkurencē, pēc sinklera punktu skalas, rausanās un grūšanās vingrinājumos bija 2 līderi. Raušā par Latvijas čempionu kļuva talantīgais un spēcīgais Ritvars Suharevs, paceļot jaunu Latvijas valsts junioru rekordu raušanā svara kategorijā līdz 85kg - 161 kg (193 punkti), kas ir ari viņa personīgais rekords. Grūšanas vingrinājumā par Latvijas labāko svarcelāju kļuva Vadims Koževņikovs, paceļot 205 kg (230 punkti), kas ir sportista jauns rekords sacensībās.

Latvijas valsts slavenajām sportistam Artūram Plēsniekam, tas bija pirmais starts pēc rehabilitācijas un svara kategorijā virs 105kg sportists pacela 160 kg raušanā un 207 kg grūšanā, kas abos vingrinājumos deva pirmo vieto attiecīgajā svara kategorijā. 

LĪDZFINANSĒŠANA

LOK.png
pilnkrasu.png
LSFP_logo.png
bottom of page