top of page

Plēsniekam mazais sudrabs grūšanā un ceturtā vieta Eiropas čempionātā



Gruzijas pilsētā Batumi tuvojas noslēgumam kontinentālās meistarsacīkstes svarcelšanā. 2016. gada Eiropas čempions un 2017. gada pasaules sudraba medaļnieks Artūrs Plēsnieks šodien uzrādīja 405 kilogramu summu un izcīnīja ceturto vietu.

109 kilogramu sacensībām tika pieteikti 23 svarcēlāji. Pirms starta izveidots svarcēlāju reitings, vadoties no kilogramu summas, kuru attiecīgais sportists eventuāli varētu pacelt.

 Pēc olimpiskajām spēlēm divas pleca operācijas pārcietušais Artūrs Plēsnieks orientējās uz uz 400 kg summu, kas šajā kategorijā bija trešais lielākais rādītājs, tiesa, tādu pašu smagumu iecerējuši arī četri konkurenti. Izteikts galvenais favorīts bija armēnis Simons Martirosjans (430 kg), bet kā otrais kotējās baltkrievs Andrejs Aramnovs (401).

Eiropas čempionāta raušanā Plēsnieks tika galā ar 175 un 180kg, taču neuzveica 184 kilogramu stieni. Labākais izrādījās galvenais favorīts Martirosjans, kuram sekoja krievs Rodions Bočkovs, minētais Armanovs un pārējie. Latvijas svarcēlājs ieņēma astoto pozīciju.

Grūšanas sacensībās Plēsnieks pārliecinoši pieveica 218 un 225kg (jauns Latvijas rekords). Cīnoties ar 232 kilogramu smagumu, dabūja uz pleciem, mēģināja pacelt virs galvas, taču nenoturēja. Šajā disciplīnā latviešu svarcēlājs nopelnīja mazo sudrabu, savukārt summā sanāca 405kg un ceturtā vieta. Lielajos mačo tik daudz līdz šim bija pacēlis tikai 2015. gada pasaules čempionātā, kur ar šādu summu izcīnīja bronzas godalgu.

 

Kontinentālajās meistarsacīkstēs Latviju pārstāvēja arī 59 kg Rebeka Koha (zelts), 59kg Daniela Ivanova (17. vieta), 81kg Ritvars Suharevs (bronza), 89kg Armands Mežinskis (devītā vieta), 96kg Vadims Koževņikovs (astotā vieta) un 102kg Jānis Griškovs (piektā vieta).

2019. gada Eiropas čempionāts ietilpst Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas sistēmā. Iepriekšējos ciklos olimpiskās ceļazīmes tika sadalītas komandu cīņās, līdz ar to Latvijas sportistiem parasti bija jācer uz īpašajiem ielūgumiem. 2020. gada olimpiskajām spēlēm automātiski kvalificēsies septiņi labākie katras svara kategorijas sportisti, Latvija cer uz vismaz trijām ceļazīmēm.

Comments


bottom of page