top of page

Starptautiskais turnīrs svarcelšanā “Vladimira Baškirova piemiņas kauss”



2018.gada 11.augustā Igaunījas pilsētā Tartu norisinājas starptautisks turnīrs svarcelšanā “Vladimira Baškirova piemiņas kauss”, kura piedalījas sportisti no Latvijas, Lietuvas, Polijas un, protams Igaunījas. Sieviešu konkurencē pārliecinātu uzvaru izcīnīja Latvijas valsts sportiste no Ventspils Daniēla Ivanova (16 gadi) ar rezultātu 78kg rausanā un 98kg grūšanā summā paceļot 176 kg.

Vīriešu konkurencē piedālījas vairāki Latvijas valsts sportisti, kuri cīnījās atsevišķās svara kategorijās. Svara kategorijā līdz 69kg uzvaru izcīnīja sportists no Ventspils, Latvija Artjoms Griščenko (17 gadi) paceļot 118kg raušanā un 145 kg grūšanā, summā paceļot 263kg, kas deva sportistam pārliecinātu uzvaru attiecīgajā svara kategorijā. Divas nedeļas pirms tam Artjoms izcinīja mazo bronzas medaļu raušanā ar paceltiem 121 kg Eiropas U-17 čempionātā, kas norisinajās modes galvaspilsētā Milānā, Itālijā.

Svara kategorijā līdz 77 kg pirmo vietu izcinīja sportists no Daugavpils, otrās lielakās Latvijas valsts pilsētās, Artūrs Vasiļjonoks ar paceltiem 290kg divcīņas summā (135 kg raušanā, kas ir sportista jauns personīgais rekords +3kg, un 155 kg grūšanā. Japiebilst , ka sportists grūšanā veiksmīgi izpildīja tikai pirmo pegājienu, taču cieta neveiksmi 160kg un 165kg)

Svara kategorijā līdz 85 kg cīnījās divi sportisti no Ventspils (Latvija), kuri abi tika pie godalgotam vietām. Ta 2.vietu izcīnīja 18 gadus vecais Admands Mežinskis ar paceltiem 310 kg kopsummā (138 kg raušanā un 172kg grūšana). 3. vietu šaja svara kategorijā izcīnīja 15 gadus jaunais Jevģēnijs Haustovs (Ventspils) ar paceltiem 105kg raušanā un 120 kg grūšanā, kopsummā- 225kg.

Svara kategorija līdz 94 kg 1. vietu ieguva sportists no Latvijas (Ventspils pilsēta) Vadims Koževņikovs (24 gadi),paceļot 150 kg raušanā un 200kg grūšanā, summā-350kg.

Vīriešu konkurencē tika apbalvoti 6 labākie sacensību dalībnieki pēc sinklera tabulas, tā par sacensību līderi kļuva Vadims koževņikovs, 3.vietā godpilni ierindojās Armands Mežinskis, aiz viņa cienīgi Artūrs Vasiļjonoks. Ajomam Griščenko pietrūka mazliet līdz 6 vietai, tādējādi sportists izcīnīja 7 vietu kopēja vērtējuma.

Sievietēm bija tikai viena kopēja kategorija, tādējādī attiecīgi tika apbalvotas 6 labākas dāmas, kur Daniela Ivanova izcīnīja pirmo vietu.

Paldies treneriem Eduardam Andruškevičam, Ulvim Bērzonām un Viktoram Ščerbatiham, kas sagatavoja sportistus un strādāja ar portistiem šī turnīra laikā.

LĪDZFINANSĒŠANA

LOK.png
pilnkrasu.png
LSFP_logo.png
bottom of page